Webbinarium: Endast ja betyder ja

Om sexuellt våld och bemötande av våldsutsatta

Tid: fredagen den 8 november 2024, kl. 9:00-12:00
Plats: Digitalt

Vi bjuder in dig till ett seminarium som handlar om sexuellt våld och om hur man bemöter våldsutsatta.

Föreläsarna är Paulina Bengtsson och Novahuset i Linköping.

Paulina är verksamhetsledare på Hälsa med häst, grundare till Novahuset och författare till självbiografin ”Utnyttjad, våldtagen och såld”.

Utifrån boken och hennes erfarenheter av att möta de som utsatts för sexuellt våld kommer hon bryta myter, ge ökad förståelse kring ämnena och förmedla hopp.

Novahuset ger inblick i den svenska sexualbrottslagstifningen och i vilka typer av sexuellt våld som de möter i sin verksamhet. Föreläsningen har sin utgångspunkt i vad Novahuset möter i det förebyggande, stödjande och uppsökande arbete som föreningen bedriver. Den syftar till att ge verktyg i hur man kan bemöta en person som blivit utsatt för sexuellt våld, fysiskt eller på internet. Den ämnar ge kunskap om vad som är av vikt att tänka på i det enskilda mötet.

Webbinariet är en del av projektet Motverka våld i nära relationer som leds av Samordningsförbundet RAR i Sörmland i samverkan med Samordningsförbundet Centrala Östergötland och Finsam Degerfors Karlskoga och medfinansieras av Europeiska unionens socialfond.

Anmäl dig här