Insatser
Här samlas
alla pågående insatser
och genomförda insatser.
Cooperari
En insats som ska minska antalet deltagare med behov av ekonomiskt bistånd genom att klargöra deras medicinska nedsättningar och aktivitetsförmåga.
Sikta mot arbetslivet
Länsövergripande insats med individanpassad coachning och koordinering med målet att deltagarna ska nå självförsörjning.
Inkluderingslyftet
Utbildning i lärdomarna från forskning för att främja arbetsmarknadsinkludering. Medfinansieras av Europeiska unionens socialfond (ESF).
SPIRA Sörmland
SPIRA ger stöd till unga som varken arbetar eller studerar (UVAS). Medfinansieras av Europeiska unionens socialfond (ESF).
Motverka våld i nära relationer
Kompetensutveckling i att tidigt upptäcka och bemöta våldsutsatta personer. Medfinansieras av Europeiska unionens socialfond (ESF).
React-EU Ung comeback
Stöd till ungdomar som till följd av pandemin givits sämre förutsättningar att klara sina gymnasiestudier. Detta projekt finansieras av Europeiska socialfonden som en del av Europeiska unionens hantering av covid-19-pandemin.
Unga på väg
En insats för unga som varken arbetar eller studerar. Hjälpa och stödja unga vuxna till arbete eller studier.
Till anställning i byggbranschen på 12 veckor
Matchar och introducerar kvinnor och män som står långt ifrån arbetsmarknaden till byggbranschen. Introduktionsutbildning på 12 veckor ger deltagare som har yrkeserfarenhet, eller ett uttalat intresse, kunskaper om den svenska byggbranschen; vilka olika yrken som finns samt arbetsmiljö och…
Steg för steg
Gnesta kommun, Socialförvaltningen, Stöd och vägledning i samarbete med Arbetsförmedlingen driver insatsen steg för steg till arbete. Insatsen pågick under perioden 20210901–20230430 och budget omfattade 2,2 miljoner kr. Målgruppen är i första hand individer som bedöms klara ett reguljärt…
Trappan mot arbete
Insatsen ”Trappan mot arbete” startas 2021-03-01 och pågår under två år tom 2023-02-28. Projektägare är Trosa kommun (Arbetsmarknadsenheten, Integration samt försörjningsstöd) i samverkan med Arbetsförmedlingen och lokala arbetsgivare. RAR finansierar insatsen och budget omfattar 1 205 000 kr.…
Slussen
Slussen är en samverkansinsats för personer som inte kommer vidare i sin språkutveckling i svenska.
Nyttiga affärer 2.0
Nyttiga affärer 2.0 finansieras med två miljoner av Samordningsförbundet RAR. Insatsen ägs av Region Sörmland och genomförs i samverkan med Nyköpings kommun, Arbetsförmedlingen och Coompanion Sörmland.
SIKTA
Syftet med SIKTA är att starta en verksamhet med arbetsförberedande rehabilitering för gruppen som idag uppbär försörjningsstöd/sjukpenning/aktivitetsersättning i våra tre kommuner i Västra Sörmland och som bedöms vara i behov av och redo för aktuell insats. Detta ska ske genom tillvaratagande…
NUVAS – Nyköpings Unga Vill Arbeta och Studera
Att hitta, stödja, och coacha unga vuxna vidare till andra aktörer och insatser och hjälpa dem bryta isolering och utanförskap.
Steget före
Habiliteringsverksamheten, Region Sörmland är insatsägare för en samverkansinsats med Försäkringskassans avdelning aktivitetsersättning. Projektet kommer att pågå under ett och ett halvt års tid och har en budget på ca 1 500 000 kr. Insatsledare är två kuratorer på habiliteringsmottagningen i…
Likes
Likes är ett initiativ för att bemöta två centrala samhällsutmaningar: arbetslöshet och personalbrist inom barn och äldreomsorg. Tillvägagångssättet är att skapa enklare utbildningar som leder till enklare arbeten inom ovan nämnda branscher.
Klara
Projekt Klara riktar sig till långtidsarbetslösa utrikesfödda kvinnor och sker i samverkan med Arbetsförmedlingen och kommunerna Oxelösund, Flen, Katrineholm, Vingåker och Eskilstuna. Projektet startar den 1 september 2019 och pågår till 30 juni 2022. Projektet har en budget på ca 45 miljoner…
Långa sjukfall
Med start 4 maj 2020 och två år framåt genomför Försäkringskassan och Region Sörmland en gemensam riktad samverkansinsats med fokus på långa sjukfall, d v s sjukfall som är ett år eller längre.
Jämställdhet och vård i egen regi
En insats som bedrivs i samverkan mellan Region Sörmland och Vård- och omsorgsförvaltningen Eskilstuna Kommun. Projektet startade i oktober 2020 och pågår tom december 2021. Samordningsförbundet RAR finansierar projektet med 500 000 kr.
Processledare i Lokala Samverkansgrupper (LSG)
Processledaren ska bland annat utveckla struktur för samverkan kring vuxna utan egen försörjning och som har behov av insatser från fler aktörer. Därutöver ska behovsinventeringar, förankringsprocesser, överenskommelser om struktur för konkret samarbete, aktiviteter för kunskapsöverföring med…
Rättinsats 2.0
I insatsen arbetar tre personer varav två tillhör Eskilstuna Kommun och en från Arbetsförmedlingen. Personerna utgör ett team som alla ansvarar för egen verksamhet av deltagare men som samverkar med varandra i att stötta deltagarna bort från försörjningsstöd.
Vägen till självförsörjning
Nyköpings kommun har i samverkan med Arbetsförmedlingen initierat utvecklingsarbetet Vägen till självförsörjning, ett pilotprojekt som vänder sig till både in- och utrikesfödda. Arbetsförmedlingens och kommunens samverkan ska skapa möjligheter för de arbetssökande att öka sin självförsörjning…
Hälsofrämjande Etablering
Hälsofrämjande etablering är ett nationellt samverkansprojekt som drivs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. SKR är projektägare och projektet medfinansieras av Europeiska Socialfonden (ESF).
VIVA – Vinka In VuxnA
RAR avsätter 950 tkr för perioden juli-december 2019 till insatsen Vinka In VuxnA(VIVA). Insatsen kommer bedrivas i Katrineholm, Flen och Vingåker.
IBIS – IntegrationsBygget I Sörmland
Strukturfondpartnerskapet beviljade RAR 17,2 miljoner kronor för länsprojekt IBIS - IntegrationsBygget I Sörmland. IBIS syftade till att utveckla nya arbetssätt och metoder, som varaktigt skulle bidra till att förbättra etableringsarbetet i Sörmland. Projektet fokuserade på tre identifierade…
Dela med dig av sidan